De Cloetberg Kennel
De Cloetberg Kennel
Over onze kennel

Wij zijn met de Cloetbergkennel gestart in 1991. Zelf jager zijnde herken ik heel goed wat de juiste eigenschappen moeten zijn van de duitse staande korthaar. Buiten al de goeie eigenschappen van een goede jacht– en familiehond heeft de kennel nog enkele extra troeven:

  • Concurrentieel geprijsde pups
  • Hobbykennel; geen broodfokker
  • Alles mag, niets moet
  • Goede bloedlijnen
  • Familiale omgeving (boerderij)

Wij benadrukken graag het familiale karakter van onze kennel. De honden groeien op in een familiale omgeving. De puppies komen reeds van jongs af aan in contact met de kleinkinderen hetgeen hun sociale karakter alleen maar kan bevorderen.

Wij zijn een erkende kennel met alle nodige vergunningen. (Erkenningsnummer HK10300538)

Hebt u interesse? Aarzel niet om contact op te nemen en reserveer op voorhand!

U bent steeds welkom na afspraak, tot binnenkort!

Jozef Hanssens

onze kennel onze kennel onze kennel


Een getuigenis
getuigenis

Deze om U te bedanken voor het weerom veelbelovend hondje dat we bij U kochten. Het is een top puppy (geboren 27 juli jl), luisterbereid, niet nerveus, zeer sociaal met kinderen en andere honden, van niets bang, kortom...ik verwacht er veel van. Ook mijn vorige staander kocht ik bij U en is ook een topbeest gebleken. Sta mij toe U en Uw familie het beste te wensen voor 2018.....moge U nog lang Uw mooie hobby blijven doen!

- Dirk Potters, dierenarts - Mortsel


Getuigenis 2
getuigenis
getuigenis

Wij hebben in het najaar 2014 een reuke gekocht bij Jozef.
Onze hond is bijzonder sociaal, zeer braaf, luistert goed en leert bijzonder goed, komt goed overeen met andere dieren.
Kortom: een super gezinshond, een aanrader!

- Patrick lamote B&B La Roche (Ardennen)


Getuigenis 3
getuigenis
getuigenis

Dag Jozef,

We willen laten weten dat we enorm genieten van het nieuwe leven in ons huis.
Vico stelt het enorm goed bij ons.
Hij luistert al heel goed en komt enorm goed overeen met de honden van andere familieleden.
Hij was op een paar dagen tijd al zindelijk en kon al meteen een aantal commando's.
Hopelijk blijft dit ook zo in zijn 'puberjaren'.
Dankjewel om ons een pracht van een hond te bezorgen!

- Eline, Jonathan en Vico


Getuigenis 4
getuigenis

Hoi Jozef en Veva,

Wij zijn uiterst tevreden van ons hondje, hij heeft zich heel snel en heel goed aangepast aan zijn nieuwe thuis!
Fritz was in een 2-tal weekjes zindelijk en gaat nu telkens overal mooi aan de ruit gaan staan wanneer hij zijn behoefte moet doen. Wat we wel soms nog tegenkomen is kleine pisjes van enthousiasme bij nieuwe mensen of 's morgens wanneer we hem uit zijn bench laten.

Hij kan ook al mooi blijven zitten en wachten aan zijn eetbak alvorens hij mag starten met eten, een pootje of high-five om een snoepje te krijgen lukt hem ook steeds
Ondertussen gaan we ook naar de hondenschool hier in Staden om hem nog slimmer te maken en goed te trainen.

Fritz is een zeer sociale en warme hond, hij wil iedereens vriend zijn. Soms moeten we hem wat temperen in zijn enthousiasme wanneer hij nieuwe mensen ziet want dan weet hij soms geen raad met zichzelf.
Ook wanneer we 's avonds in de zetel liggen wil Fritz steeds dicht bij ons komen, soms laten we dit toe en soms niet, hij maakt er dan niets van om op het tapijt voor de zetel te moeten liggen, zolang hij maar in onze nabijheid is

- Marlies, Korneel en Fritz


Getuigenis 5

Jozef,
We zijn ongelooflijk blij en gelukkig met onze puppy “targa” die we bij jullie hebben afgehaald op 27/04/2018
Zij was na 2 dagen al proper...en kijk eens wat ze al kan na 3,5 maand.Ze leert zeer gemakkelijk aan en heeft een bijzonder goed karakter,juist zoals de moeder.Ze is lief voor iedereen.We zijn U zeer dankbaar,en hopen dat je nog veel mensen kan gelukkig maken met jullie lieve en bijzonder mooie honden.Doe zo verder...

- Groetjes van Lies en Victor uit Vichte


Getuigenis 6

Jozef,
Met enige fierheid melden we dat Mauro 17/03/2018 in de prijzen gevallen is op Eurodog. Kwam uit als Best of breed en 3de in FCI groep 7.
Hij had op brevet gehoorzaamheid 99/100 en dus 1ste in de club. Heeft met succes de jachtopleiding voltooid en nu dus dit!

- Bedankt voor onze fantastische huisgenoot! Grt Nico en Heidi


Getuigenis 7

Hallo Jozef,
James is bijna 2 maanden bij ons. Het is echt een super hond en was zo goed als onmiddellijk proper in huis, op een paar ongelukjes na. De korte periode van alleen thuis zijn ook geen probleem. Het contact met de kinderen en met andere hondjes verloopt prima.
Hij gaat overal mee naar toe. Het liefst zit hij in de auto, zeker als we met hem naar het grote park gaan.

- Nogmaals bedankt, Tomas en Kim


Getuigenis 8
getuigenis

Beste Mr Hanssens,

Graag willen wij jullie nog eens heel hartelijk danken voor de goede zorgen voor Cyriel tijdens zijn eerste 8 weken.
Cyriel is nu al een goede 2 maanden bij ons en is een heel brave puppy.
Hij was van de eerste week al zindelijk en luistert heel erg goed. Cyriel leert alles heel snel aan en is tot hier toe ook nog steeds rustig. Hij wandelt heel flink met ons mee en aan het strand loopt hij zonder probleem zonder leiband.
We hebben al heel veel vreugde aan Cyriel beleefd. Hartelijk dank.

- fam Van Eecke-Clarysse


Getuigenis 9
getuigenis
getuigenis

Na Hertog (15 jaar geworden) is Roubi al onze 2e hond uit de kennel van Jozef. En ik kan nu al zeggen dat we onze volgende hond ook bij hem zullen halen. Roubi is nu al 2 jaar oud en zit vol energie. Ze houdt van lange wandeltochten in de polders en speelt graag buiten met haar baasjes. Maar haar favoriete bezigheid is toch wel zwemmen. Vanaf ze een vijver of een beekje ziet, springt er erin! Ook aan de zee is ze niet bang van het koude water of de golven. Ze is ook erg aanhankelijk en wordt heel graag geaaid en geknuffeld. Ze luistert heel goed en weet zeer goed wat ze wel en niet mag doen. Het is een heel sociale hond en heeft nog geen enkele keer aggresiviteit getoond naar andere mensen of honden. Kortom, Roubi is echt een deel van onze familie geworden!

- Judith Beel


Getuigenis 10
getuigenis

Hoi Jozef, In bijlage een foto om te laten zien dat Ayla goed is terecht gekomen en dat we ervan genieten.We zijn uiterst tevreden... Dikke mercie.

- Familie Jacobs


Nog een gelukkige eigenaar

afkomstig van de cloetbergkennel (6 maand oud) nu als gelukkige eigenaar bij Dhr Nand Fiems kunstfotograaf te Torhout


kunstfotograaf Nand Fiems kunstfotograaf Nand Fiems


Historiek

Onze hobby hondenfokkerij “De Cloetbergkennel” is gevestigd in het hart van West-Vlaanderen, namelijk in Ardooie.

hoden
Samen met de dierenarts

Bij ons op de boerderij, lopen regelmatig vijf of zes Duitse staande kortharen ons achterna. Ze zijn gefokt uit de beste Duitse bloedlijnen, afkomstig uit het voormalige Oost-Duitsland.
Maud en Muda, onze eerste twee teven, haalden wij in 1991 in Hausdorf, tegen de Poolse grens. Met als ouders langs vaders kant “Cavallo Von Der Asseburg” eigen zoon van “Elch Von Richterholz”, met een waslijst eerste prijzen, en als moeders kant “Hella Von Der Fuchhöhde”, een nazaat van grote namen in de Duitse wereld van de kortharen. Als landbouwer weet ik dat het beste stamboekmateriaal amper goed genoeg is voor de fokkerij.

Op deze teven gingen we van start met de reu Tommy eigen zoon van “Caesar Van Kallisto” ‾ met gekende namen in de voorouders.

Langs moeders kant, “Guppie v/h Axelse” een kleindochter van internationaal kampioen “Vidoc Des Bois Sonels” (De Merckx begin de jaren negentig in de hondenwereld, prachtige bouw en formidabele goede neus.)

Een jaar later kwamen de drie gezusters Xira, Xara en Xantippe, met als vader Tommy die goede nakomelingen gaf met goed karakter en zeer goede neus. De moeder was “Tilly van de pereleer”, van Nederlandse afkomst met toch noch zeer goede Belgische bloedlijnen in de voorouders als “Prinse Vom Weissen Gehöft” en “Ickx van het montaignehof.”

In het jachtveld had Tommy ook zijn goede afkomst bewezen en om aan bloedvernieuwing te doen konden we de afgerichte reu “Utz Van Bessenveld” aankopen. Een hond met een zeer goede neus maar met een te harde apporteerbeet vooral op pluimwild. Hiervoor hebben we er dan ook maar enkele nesten mee gefokt. Kwestie van alles in het oog te houden.

Een kennis uit de fruitstreek wilde absoluut een nest uit Tommy nadat hij hem aan het werk gezien had. Hier hadden we een pup uit verder gehouden omdat we wisten, na informatie uit jagerkringen, dat het een zeer goede teef was. Deze teef “Yana Van Het Jonagoldje” gaf regelmatig een nestje pups, waar ook zeer goede nakomelingen uit voortkwamen; prachtige jachthonden, met de echte jachthonden eigenschappen.

Intussen hadden we de afgerichte chocolade bruine reu “Yorco De La Boeufmont” in de plaats van “Utz Van Bessenveld”.

Deze all-round jachthond, goede neus en zeer goed apporteerder met een uitstekend karakter. Geboren in 1999, wordt stilaan op rust gezet en als fok reu namen we toen Diego eigen zoon van Belgische kampioen “Zorro Des Goffes” en als moeder Utah met als overgrootouders “Cassinensis Furia”, een Italiaanse kampioen.

Intussen zijn er al een paar teven vervangen, terug door Duitse teven van de allerbeste kwaliteit “Unke-, Ursel-, Uxa Vom Schlobgraben” met als gekende bloedlijnen “Vom Hege-Haus Vom Mittelbach Vom Der Röderave”, met waslijsten eerste prijzen.

Chouffe
Chouffe in het veld

Begin 2007 hadden we terug een bruinschimmelreu nodig omdat we niet altijd alleen maar bruine pups wilden. Na lang zoeken in Nederland vonden we een topreu van de gekende Kallisto bloedlijn. Namelijk "Chouffe Kelly's Black Favorite". Ouders en voorouders van deze reu hebben prachtige prijzen behaald in veldwedstrijden in Nederland.

Chouffe is een zeer lieve gehoorzame hond, dus een buitengewoon karakter, met een goed jachtinstinct. We hebben samen in het jachtveld veel plezier beleefd. Rustig het wild opvangen lang en prachtig voorstaan, en na het schot een zachte apport, en liefst op waterwild. Hij heeft uren in onze grote vijver gezwommen.

Met pijn in het hart hebben we Chouffe ondertussen op rust gezet, hij mag terug kijken op mooie en zeer goede nakomelingen.

Vader Prince
De vader van Prince, Don Z Czarnego Dworu, wereldkampioen 2010

 

 

Ondertussen waren we “Prince Z Czarnego Dworu” (FCI), geboren 06/07/2010, aan het opfokken en aanleren voor de jacht. Deze reu is van Poolse afkomst en de eigen zoon van de wereldkampioen, "Don czarnego dworo". Hij beschikt uiteraard over een buitengewone stamboom, gekende bloedlijnen als “Hege-Haus”-“Van de Asseburg” en “Ze Stipek”.

Op 15 augustus 2011 heeft Prince de eerste teef gedekt en twee maanden later konden we tien prachtige puppy’s bewonderen, die zeer gemakkelijk hun nieuwe thuis vonden. We weten intussen dat er daar zeer goede en mooie jachthonden bij zitten.

Een DNA en labo onderzoek bewees intussen dat Prince geen drager was van E.B.J. (een ziekte waar de pups na enkele dagen overlijden.)
Klik hier voor de uitslag

Onze dieren worden om de twee weken nagezien door onze bedrijfsdierenarst Kim Malysse (www.dierenarstkimmalysse.be) dit is een betrouwbare zekerheid voor de aflevering van de pups.